Wij helpen u graag

Zoals daar zijn

020-6471990
info@deltam.nl

Zuidas

De gemeente Amsterdam werkt aan de ontwikkeling van het gebied Zuidas: een internationale toplocatie voor wonen, werken en recreëren, in Amsterdam op enkele minuten van Schiphol.

Zuidas, een van de grootste woningbouwlocaties van Amsterdam

Zuidas bestrijkt met ca. 270 hectare een groot gebied. Met een totaal planaanbod van 8.000 tot 9.000 woningen tot 2040 behoort Zuidas tot een van de grootste woningbouwlocaties van Amsterdam. Hiermee staat Zuidas in hetzelfde rijtje als IJburg, het Amstelkwartier en de IJ-oevers.

Tot 2020 vindt de woningbouw voornamelijk plaats in de deelgebieden Gershwin (bijna 140.000 m2), Kop Zuidas en Fred Roeskestraat (ca 20.000 m2 tot 40.000 m2).

De planning van het woningbouwprogramma van Beethoven (34.000 m2) is nog afhankelijk van verdere besluitvorming over Zuidasdok. De start van woningbouwontwikkeling in de deelgebieden Ravel en Kenniskwartier volgen naar verwachting aan het eind van dit decennium of daarna.

Op de website “Zuidas Amsterdam” vindt u alle informatie over wonen, werken en voorzieningen in Zuidas. Daarnaast kunt u hier informatie vinden over de ontwikkeling van het gebied.

Neem contact op

Het nieuwe Stadionplein

Het Stadionplein wordt momenteel opnieuw ontwikkeld en zal vanaf volgend jaar gefaseerd worden opgeleverd. Er wordt gewerkt aan luxe huurwoningen, een meersterren hotel, horeca, winkels, een ondergrondse parkeergarage en een prachtig plein met groen en fonteinen.

Het Havenstraat-terrein

Het gebied rond de tramremise zal worden ontwikkeld tot een breed gebied wat zal bestaan uit wonen en werken.

Neem contact op